„Европа и ја“ је видео такмичење намењено средњошколцима у Србији


https://evropskidnevnik.rs/konkurs-2024/

„Европа и ја“ је узбудљиво и едукативно видео такмичење намењено средњошколцима у Србији. Наградни конкрус је инспирисан публикацијом „Европски дневник“ како би подстакао младе умове да истражују, славе и размишљају о богатој ризници европске културе и идентитета.

Организовањем видео конкурса „Европа и ја“ средњошколци у Србији имаће прилику да се баве вишеструким аспектима европске културе и идентитета кроз контекст Европске уније. Овај креативни подухват не само да промовише културне различитости, већ и оснажује младе људе да постану медијски писмени комуникатори у дигиталном добу. Ово је платформа за младе на којој могу да изразе своје јединствене перспективе и славе европску таписерију традиција, језика, историје и веза које обликују њихов свет.

Кроз учешће на такмичењу биће промовисано разумевање различитих култура, традиција и историја које чине европски континент, као и критичко размишљање о концептима идентитета, јединства и различитости у Европској унији уз јачање медијских вештина – у видео продукцији, приповедању прича и дигиталним медијима.

Наградни конкурс је отворен од 1. фебруара до 15. марта 2024. године.

Информације о пропозицијама конкурса, начину пријављивања и наградама су доступне овде.