Od drevne računaljke do NASA tehnologije


Od drevne računaljke do NASA tehnologije

https://www.institut.edu.rs/onlajn-predavanje-od-drevne-racunaljke-do-nasa-tehnologije/

Institut za moderno obrazovanje, u organizaciji Centra za stručno usavršavanje, organizuje onlajn-predavanje „Od drevne računaljke do NASA tehnologije”.

Predavanje će se održati u sredu, 21. 12, s početkom u 17:00, na DL platformi Instituta za moderno obrazovanje.

Možete se prijaviti do srede, 21. 12, do 14:00.

Svim prijavljenim kolegama poslaćemo link za pristup na dan predavanja.

Kao i dosad, prisutne kolege će dobiti uverenje o stručnom usavršavanju u okviru ustanove.

 

 

Prijavite se

Šta ćete saznati na predavanju

Predavanje govori o ljudskom potencijalu i izvršnim funkcijama mozga – izazovima sa kojima se susrećemo, kočnicama koje postoje a kojih nismo ni svesni, izborima metoda za njihovo otklanjanje, kao i za jačanje ličnih potencijala, i to konkretno na primerima programa SuanPan mentalna aritmetika i Play Attention.

Na ovom predavanju dotaći ćemo se pitanja uspeha i (ne)povezanosti akademskog (ne)uspeha sa mentalnim potencijalima. Naši rezultati su vrh ledenog brega, a ispod toga su uslovi koje treba da ispunimo da bismo došli do tih rezultata  (kognitivne funkcije). Cilj ovog predavanje je da se na razumljiv način objasni povezanost kognitivnih veština i postignutih rezultata kroz analogiju ledenog brega. Takođe su objašnjeni arhitektura ljudskog mozga i važnost razvojnog perioda i prave stimulacije u pravom trenutku.

Ko će biti vaš predavač

Dušica Milosavljević je diplomirani filolog za engleski jezik i književnost, edukator, koautor i realizator više obrazovno-razvojnih programa za decu i odrasle, master predavač za SuanPan mentalnu aritmetiku i brzo čitanje sa razumevanjem i tehnikama pamćenja. Za sebe kaže da je doživotni učenik. U osnovnoj školi „Kralj Petar I” radila je kao nastavnica engleskog jezika. Trenutno radi kao direktor nastave i edukator u obrazovno-razvojnom centru „PRO-MENS”, u Nišu.

Ako želite da uvek budete u toku sa aktuelnim događajima sa Instituta za moderno obrazovanje, pridružite se našoj Viber zajednici.

Za više informacija možete nam se obratiti putem imejl-adrese office@institut.edu.rs ili pozivom na broj 011/40-11-260.

S poštovanjem,
Institut za moderno obrazovanje