Европски покрет-о нама


https://europeanmovement.eu/who-we-are/simbol za link

https://europeanmovement.eu/member/european-association-of-teachers-aede/ simbol za link

European Movement International

Европски покрет је највећа паневропска мрежа проевропских организација. Присутан је у 34 земље и обухвата 38 међународних удружења која окупљају европско цивилно друштво, привреднике, синдикате, невладине организације, политичке странке, локалне власти и академску заједницу.

Основани пре 70 година, континуирано смо заговарали европску сарадњу и интеграцију, засновану на принципима мира, демократије, слободе, солидарности, једнакости, правде, поштовања људских права и владавине закона.

 

Шта радимо

Данас Европски покрет настоји да обезбеди платформу за подстицање и олакшавање активног учешћа грађана и заинтересованих страна из једног пресека сектора у развоју европских решења за наше заједничке изазове. Нудимо мисаоно вођство у питањима са којима се суочавају у Европи; настојимо да подстакнемо расправе о будућности наше Уније, укључимо грађане и заинтересоване стране у одлуке које их се тичу и утичемо на креаторе политике у корист отворене, инклузивне, транспарентне и уједињене Европе.

 

Циљ Европског покрета је да се окупљају цивилно друштво, бизнис, синдикати, невладине организације, политичке странке, локалне власти и академска заједница како би створили пут ка Европској унији. Настојимо да развијемо нове идеје за решавање изазова са којима се суочавамо, били они економски или политички. Желимо да подстакнемо расправу о архитектури ЕУ и развијемо перспективне предлоге о томе како управљати нашим пословима на европском нивоу.

 

Наши чланови су свакодневно ангажовани на утицају на креирање политика у областима које их погађају. Европски покрет је место на којем имају прилику да разговарају о већим питањима са организацијама које представљају друге делове друштва и омогућавају им да обликују дебату о будућности Европе.

 

Осврните се на оно што смо постигли у 2019. години >>

Take a look back at what we achieved in 2019>> simbol za link

 

Прочитајте наш план рада за 2020 овде >>

Read our 2020 Work Plan here >> simbol za link

 

Сазнајте више о нашим члановима >>

Find out more about our members >> simbol za link