Kонкурс који објављује Фондација „Образовање за Србију”: КАКО ДА ПОСТАНЕМ ЕДУ-ЛИДЕР? 


Почињемо!

Година пред нама је година великих промена, а ти си ту да их у Србији покренеш заједно са нама.

Фондације „Образовање за Србију” је део глобалне мреже Teach For All која окупља преко 85.000 наставника из целог света. Овај програм је веома селективан јер желимо да снага појединца постане снага читаве мреже.

🍎 КО СУ ЕДУ-ЛИДЕРИ? 
Смислене и одрживе промене захтевају лидере са интегритетом, који имају јаке корене и осећају велику повезаност са својом локалном културом и традицијом, а ипак верују да позитивне промене у образовању могу да допринесу друштвеном бољитку, бољим условима живота и лепшој будућности у којој свако дете може да се оствари.
Фондација „Образовање за Србију” оснажује овакве младе лидере да буду покретачи позитивних промена у образовању и да, кроз грађење колективног лидерства, у коме учествују цела заједница, помогну сваком детету да пронађе свој пут ка бољој будућности и глобалним променама.
🍎 КАКО ДА ПОСТАНЕМ ЕДУ-ЛИДЕР? 
Да би неко постао еду-лидер, потребно је да се пријави на конкурс који објављује Фондација „Образовање за Србију”. За пријаву је потребно да нам пошаљеш скениране дипломе, препоруке, биографију и мотивационо писмо преко наше платформе.
КОНКУРС
Након тога, улазиш у веома ригорозан процес селекције, где треба да покажеш сав свој таленат. Иако ригорозан, овај процес ће ти пружити позитивно искуство јер ћеш бити у прилици да се боље упознаш са људима који су слични теби: способни, паметни и храбри.
🍎 ШТА РАДИ ЕДУ-ЛИДЕР? 
Да би се спремили за покретање позитивних промена, наши еду-лидери пролазе кроз професионалну обуку на нашем Институту за еду-иновације, где се упознају са Оквиром педагошких компетенција за колективно лидерство – КОЛИД (Teaching As Collective Leadership – TACL), који се заснива на принципима оснаживања ученика као лидера.
Након обуке, еду-лидери почињу да примењују Оквир КОЛИД у школама које уђу у програм сарадње. На тај начин, наши еду-лидери инспиришу ученике да кроз колективно лидерство утичу на промене у образовању не само у Србији, већ и широм света.
Препознајући потребу за свеобухватним приступом образовању, наши еду-лидери негују моралне вредности и оплемењују не само умове, већ и срца својих ученика.
🍎 КАКО ОСТАТИ ЕДУ-ЛИДЕР? 
Након активног двогодишњег програма у школама, наши еду-лидери постају део наше КОЛИД мреже проактивних едукатора. Оснажени кроз обуку, професионални развој и аутентично искуство у школама, наши еду-лидери настављају да покрећу промене кроз активности мреже, остављајући неизбрисив траг у животима својих ученика и колега.
Бити део мреже значи бити увек на извору промена, знања и нових искустава, који се размењују на глобалном нивоу, у преко 60 земаља света.
Придружи се нашем програму, посвети се образовању деце у наредне две године, оснажи се кроз наш програм у школама, допринеси позитивним променама у образовању кроз свој педагошки рад и радуј се напретку сваког детета заједно са нама.

© Teach For Serbia