Едутопија: 10 најзначајнијих образовних студија 2021.


едутопија

10 најзначајнијих образовних студија 2021.
Од преобликовања нашег појма о „добрим“ школама до ископавања магије стручних наставника, ево курираног списка истраживања која морате прочитати из 2021.

Аутори: Иоуки Терада, Стефан Мерил, Сара Гонсер
9. децембра 2021.
Била је то година невиђених тешкоћа за наставнике и руководиоце школа. Проучили смо десетине студија да видимо да ли можемо да пратимо тачно шта се догодило: истраживање је открило сложен портрет напорне године током које су упорни проблеми сагоревања и менталног и физичког здравља утицали на милионе просветних радника. У међувремену, многе старе дебате су се наставиле: Да ли папир побеђује дигитално? Да ли је учење засновано на пројекту једнако ефикасно као и директна настава? Како дефинишете шта је „добра“ школа?

Друге студије привукле су нашу пажњу и у неколико случајева доспеле на насловне странице. Истраживачи са Универзитета у Чикагу и Универзитета Колумбија ослободили су вештачку интелигенцију на око 1.130 награђиваних дечијих књига у потрази за невидљивим обрасцима пристрасности. (Упозорење на спојлере: Пронашли су неке погрешне интерпретације.) Друга студија је открила зашто многи родитељи нерадо подржавају социјално и емоционално учење у школама—и дала је наговештаје о томе како наставници могу да преокрену сценарио.

https://www.edutopia.org/article/10-most-significant-education-studies-2021?