Tribina EUNS-AEDE „Gimnazijsko obrazovanje u regionu i evropske perspektive“, 21.04.2017.


Tribina EUNS-AEDE „Gimnazijsko obrazovanje u regionu i evropske perspektive“ održana je 21.04.2017. godine u 15:30 sati u sali G.O.Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77.

2017-04-20-5

U okviru prvog  susreta gimnazija glavnih gradova zemalja regiona u organizaciji VI beogradske gimnazije i EUNS-AEDE , ovom skupu su prisustvovali gospodin Silvano Marseglia predsednik AEDE-a i potpredsednik Vasile Nicoare, oni su zajedno sa predsednikom EUNS-a Radetom Zejakom  21.04.2017. primljeni u Ministarstvu prosvete,nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije od strane pomoćnika ministra gospodina Aleksandra Pajića .U razgovoru je istaknuto da Ministarstvo podržava rad AEDE-a i EUNS-a i regionalnu saradnju kao deo Evropskih integracija.Na sastanku sa direktorima gimnazija iz regiona zaključeno je da će u narednom period AEDE raditi na formiranju nacionalnih sekcija u Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji  i da će se zajednički raditi na promovisanju Evropskih vrednosti i ideja.

Direktori škola iz regiona 20.04.2017.

Tribini su pored ostalih prisustvovali: Direktorka gimnazije „Isidora Sekulić“ (Novi Sad), mr Ružica Vukobratović, Anton Grošek (Ljubljana), Nenad Polondak (Zagreb), Jasmina Melikić (Sarajevo), Zoja Bojanić (Podgorica) i Tatjana Dujeva (Skoplje).

 

 

 

[foogallery id=“1863″]

 

[foogallery id=“1014″]