ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН 24.09.2021. г


Evropski školski sportski dan

СРПСКИ САВЕЗ ПРОФЕСОРА ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА И СПОРТА simbol za link

СРПСКИ САВЕЗ ПРОФЕСОРА ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА И СПОРТА у сарадњи са EUPEA – European Physical Education Association, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја организује ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН (European School Sports Day – ESSD) у петак 24.09.2021. г. Европски школски спортски дан (ЕШСД) је паневропска иницијатива чији је главни циљ промоција физичке активности на међународном нивоу и укључивање што већег броја деце и младих у процес физичког вежбања. Прошле године је преко 3.200.000 ученика учествовало је у 10.000 школа широм Европе.

Учествујте са својим одељењем или школом тако што ћете у току дана применити 30 минута било које врсте физичке активности на отвореном примењујући безбедоносне мере у складу са препорукама министарства и кризног штаба.

Пријавите Вашу школу преко линка: https://www.essd.eu/registration-13/ Координаторима за вашу област на мејл доставите извештај у неколико реченица који треба да садржи:

1. Име и презиме наставника

2. Име школе

3. Оквирни број ученика који је вежбао тог дана

4. Фотографије (3 комада које шаљете Wetransferom) Наш Савез известиће ЕУПЕА о реализованим активностима, a најактивнији наставници добиће пригодан поклон.