Курс обуке на мрежи AR4STE(A)M


 

Саопштење за јавност јун 2021

Курс обуке на мрежи AR4STE(A)M

AR4STE(A)M_Communiqué de presse 3_Fr

AR4STE(A)M_Teacher Training Press Release 3_En

Саопштење за јавност Н.3, јуни 2021

Курс обуке на мрежи

Завршили смо рад на веб страници АР4СТЕАМ курса. Да ли сте спремни да испробате наш курс, пријавите се на https://courses.ar4steam.eu/.. Кроз овај курс ћете добити информације о апликацијама проширене стварности (АПС) (augmented reality app (AR app)) и стратегијама гамификације. Као тим АР4СТЕАМ-а радујемо се вашем учешћу.

АРСТЕАМ онлајн курс 1

Можете се пријавити за курс и приступити видео запису који је припремио тим АР4СТЕАМ-а. Видео снимку можете приступити са. https://www.youtube.com/watch?v=bRgmbVLhvMA

АРСТЕАМ онлајн курс

 

Погледајмо модуле овог курса.

Модул 1: Увод у АПС и стратегије гамификације. Примена у СТЕ(А)М студијама: Овај одељак је увод у АПС и стратегије гамификације, као и у примене СТЕАМ студија. Садржи упитник који идентификује ваше претходно знање о употреби проширене стварности и стратегија гамификације.

Модул 2: Тематско педагошко-научно предавање – теорије, нови приступи и симулација наставе СТЕ(А)М новим технологијама: Овај одељак говори о СТЕАМ подучавању са теоријама, приступима и новим технологијама. Добићете информације о новим приступима настави СТЕ(А)М употребом нових технологија.

Модул 3: Дизајн-размишљање, развојни круг: Стратегије гамификације у СТЕМ студијама: Овај одељак подстиче стратегије гамификације у СТЕМ студијама. Даће вам сва основна знања потребна за примену “CoSpaces Edu” и употребу у учионици.

Модул 4: Примена проширене стварности у техничкој лекцији СТЕ(А)М проучавања (Скривено док се модул 3 не заврши): Овај одељак води кориснике да креирају АПС. Научићете како да правите АПС и апликације за гамификацију помоћу програма “Vuforia” и “Unity”.

Модул 5: закључни – Утврђивање добрих примера, Истраживање рефлексије (смернице). Овај одељак даје смернице пракси у разреду и ван разреда, повезаној са употребом технологије проширене стварности. Омогућава нам да истражујемо АПС изван образовног сектора.

 

Пројекат АР4СТЕАМ – шта је следеће?

У следећој фази, 3 различите институције из сваке партнерске земље окупиће се и креирати своје јединствене АПС и апликације за гамификацију.

Питања? Повратна информација? Слободно се укључите!

Ваш АР4СТЕАМ Тим