Разговор о Европи са Тхемис Кристопхидоу 05.02.2021.


Talking Europe

Разговор о Европи са Тхемис Кристопхидоу (Themis Christophidou), генералним директором Генералног директората за образовање, омладину, спорт и културу

У петак, 5. фебруара од 11:00 до 12:00 ЦЕТ, одржали смо пето издање догађаја Talking Europe, организовано у партнерству са Европском комисијом. Ова серија интернетских догађаја покренутих 2020. године има за циљ разговаре о раду ЕУ и о томе како тај рад утиче на све Европљане.

Наша гошћа, Темис Кристопиду,  разговарала је о недавним изузетним мерама које су спроведене за подршку образовању, култури, младима и спорту у светлу изазова које поставља Kовид-19. Дискусија се посебно фокусирала на инклузију, мобилност и дигитално учење, указујући на промену парадигме у високом образовању у овим изузетним временима. Од посебног значаја у контексту пандемије Kовид-19, иако привремено засењене кризом, дотакли смо се и новина и подручја у фокусу новог програма Ерасмус. Овај догађај је такође био прилика за дискусију о новом програму Креативна Европа, посебно усмереном на подршку мобилности уметника и ширег културног сектора.

Важније је него икад нагласити да је дубља прекогранична сарадња, различитих дисциплина и културе једини начин за опоравак од кризе и изградњу отпорности.

Догађај је пети у низу дискусија, која се организује у партнерству са Европском комисијом са циљем да подстакне дебату о раду Европске уније и њеном утицају на свакодневни живот грађана, укључујући заинтересоване стране из цивилног друштва, политичке институције и шире европске заједнице.

Снимак догађаја:  https://europeanmovement.eu/event/talking-europe-with-themis-christophidou-director-general-of-dg-for-education-youth-sport-and-culture/ simbol za link

EMI-European Movement International simbol za link