Срећне празнике жели Вам Европско удружење наставника Србије


честитка

Драги пријатељи и колеге,

Негде сам прочитала да „ништа не лети више од људског ума“. Ова реченица ми је остала у срцу и у овим временима изазова, сећам је се чешће него иначе. Колико год да су претходне две године биле тешке, оне нису спречиле човечанство да крене даље и савлада све препреке на свом путу.

Наша струка је још једном доказала да имамо воље, снаге и знања да не изневеримо своје ученике. Иако на даљину, предавали смо своје лекције и научили их можда најважнију лекцију од свега, а то је да никада не одустају у невољи. Искрено сам захвална свим својим ученицима који су свакодневно били присутни онлајн, радили домаће задатке и пројекте као да је све нормално. Претпостављам да је то зато што се нове генерације не сећају света без технологије, а ми се сећамо, па је требало неко време да се навикнемо на припрему, презентовање и организовање онлајн часова. Ипак, успели смо! Освојили смо технологију, а не она нас!

Дакле, истина је. „Ништа не лети више од људског ума“, само када постоји жеља и када треба да пронађемо решење за било који проблем који се појави. Честитам вам свима што нисте одустали, што сте се трудили и што сте успели у ономе што је изгледало немогуће. Сигурна сам да ћемо, када се поново сретнемо, бити неколико година старији, али мудрији и моћнији да поведемо још једну генерацију путем знања. Желим вам свима добро здравље и нови сусрет у Свету пуном нових могућности!

Срећан Божић и срећна Нова година!

Сандра Плазибат